Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان فوری ظهر امروز در جمع خبرنگاران عرضه مستقیم کالا به مصرف‌کنندگان را یکی از سیاست‌های دولت اعلام و اظهار کرد: این سیاست در مورد کالاهای پرمصرف در ایام عید مد نظر است از این نظر استان زنجان برگزاری نمایشگاه پوشاک و کفش که نسبت به استان‌های دیگر قیمت بالاتری دارند را در دستور کار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان به برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم پوشاک و کفش طی دو هفته گذشته اشاره و تصریح کرد: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد با توجه به تفاوت قیمت بین نمایشگاه و بازار استقبال از نمایشگاه قابل توجه بوده است.

وی با بیان اینکه برخلاف باور موجود که زنجان را دارای واحدهای تولید پوشاک می‌دانند، این استان در تولید مواد اولیه این صنعت واحدهای متعدد دارد، ابراز  امیدواری کرد، با راه‌اندازی واحدهایی در این حوزه بتوان نسبت به تولید نیاز استان در این حوزه اقدام کرد، چرا که در حال حاضر ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز استان به پوشاک از تهران و مقدار کمی هم از تبریز تامین می‌شود.

فغفوری ادامه داد: ۹۰ درصد از شرکت کنندگان در نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در نمایشگاه پوشاک و کفش در ۲ هفته پیش از تولید‌کنندگان بومی بودند و به دلیل تفاوت قیمت موجود در نمایشگاه و بازار استقبال از این اقلام هم بالا بود و شرکت کنندگان در نمایشگاه هم از حضور در نمایشگاه راضی بودند.

مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر برگزاری نمایشگاه بر بازار گفت: همانطور که از اسم آن بر می‌آید نمایشگاه به معنی تامین نیاز روز است بار روانی آن هم می‌تواند در تنظیم بازار موثر باشد که درصد تاثیر آن بین ۱۵ تا ۲۰ درصد برآورد شده است ولی در نهایت به عنوان تنظیم بازار از آن استفاده می‌شود.

اغلب کالاهای عرضه شده به نام کالای خارجی تولید داخل هستند

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر اینکه برندهای خارجی در نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا به هیچ وجه ارائه نمی‌شوند، افزود: در حالت کلی کالای قاچاق در حوزه پوشاک در سطح بازار هم عرضه نمی‌شود، چرا که عرضه کنندگان آن می دانند که بازرسان بازار را از این لحاظ رصد می‌کنند ولی در مجموع می‌توان گفت که حتی کالاهای قاچاق عرضه شده در مزون‌های خانگی هم اغلب ایرانی هستند، ضمن اینکه قرارگاه شهید امانی هم به طور همزمان همکاری‌هایی را برای بازرسی و رصد امور در این حوزه انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه جشنواره شفافیت کالا طرح بسیار مطلوبی برای پیشگیری از تاثیرگذاری دلال‌ها در بازار محسوب می‌شود، ادامه داد: این طرح با هدف درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاها است، چرا که قیمت واقعی کالاهای تولید شده به اضافه ۹ درصد ارزش افزوده، بر روی کالاهای تولید شده درج و به بازار عرضه می‌شود و حداکثر سود پیش‌بینی شده برای فروشنده ۳۰ درصد است.

فغفوری به تخفیف‌های ۵۰ درصدی در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای اشاره و تصریح کرد: طرح شفافیت کالا مانع بروز چنین اقداماتی خواهد شد چرا که این طرح برای حدود ۵ هزار کالا اجرا خواهد شد تا مصرف کننده حاشیه سود فروشنده را که بین ۲۲ تا ۲۷ درصد شناور است را متوجه شده و قیمت کالای مصرفی خود را درست پرداخت کند چراکه فاکتورهای تنظیم شده بر اساس قیمت تولید بعلاوه ۹ درصد ارزش افزوده خواهد بود.

ثبات قیمت کالاهای مشمول فروش شفاف کالا 

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه با اجرای طرح شفافیت کالا بسیاری از کالاها به ثبات قیمت رسیده و بخشی از کالاها هم بین ۴ تا ۱۵ در و حتی 20 درصد کاهش قیمت داشته است، ادامه داد: جشنواره فروش شفاف، شفاف سازی قیمت کالاها و نه کاهش قیمت‌ها است.

وی افزود: تولیدکنندگان، قیمت مصرف کننده را هم برای برخی از کالاها به دلیل کم سن بودن جامعه هدف درج می‌کنند.

فغفوری ادامه داد: در اجرای جشنواره شفافیت کالا، فروشنده ملزم به درج قیمت تولید کالا در مکانی که قابل رویت برای مصرف کننده هست، است و اجرای این طرح به تدریج برای همه کالاهای مشمول اجرا خواهد شد.

انتهاش پیام/73004/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان معدن و تجارت استان زنجان عرضه مستقیم کالا شفافیت کالا سازمان صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۳۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • غرق در نوستالژی؛ بهترین بازی‌های PlayStation 2
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز