Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@00:42:59 GMT

صعود طلای جهانی از یال دلا‌ر

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۱۴۶۹۸

صعود طلای جهانی از یال دلا‌ر

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛  طلا در مجموع معاملات روز دوشنبه و سه‌شنبه رشد ۴ درصدی را رقم زد. کارشناسان بر این باورند که روند بلندمدت قیمتی اونس به‌دلیل عواملی همچون دلار تضعیف‌شده، سطح نرخ بهره پایین و تورم احتمالی پیش‌رو صعودی خواهد بود.

ارزش اونس در معاملات روز سه‌شنبه مجددا توانست به بالای مرز ۲ هزار دلاری بازگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین عامل صعود مجدد قیمت طلا در این روزها کاهش ارزش دلار آمریکا بود. ارزش پول آمریکا همچنان در مسیر نزولی قرار دارد و روز گذشته نیز با کاهش ۳۲/ ۰ درصدی به مرز ۵/ ۹۲ واحدی رسید. این پایین‌ترین ارزش دلار آمریکا در ۲ سال اخیر است. با اینکه موج خروشان فروش طلا در هفته گذشته گمانه‌زنی‌هایی درباره اتمام روند نزولی ارزش اونس را به وجود آورده بود، اما طلا مجددا توانست طی دو روز دوشنبه و سه‌شنبه با نزدیک به ۴ درصد افزایش قیمت، مجددا به بالای مرز ۲ هزار دلاری بازگردد. در این بین گروهی از تحلیل‌گران بر این باورند که کاهش‌های ارزش اونس به‌صورت مقطعی است و نمی‌توان به آن به چشم تغییر استراتژی معامله‌کنندگان نسبت به طلا نگریست. بر اساس این تحلیل پیش‌زمینه‌های کلان همچنان به سود طلا عمل خواهند کرد. عواملی مانند کاهش ارزش دلار آمریکا به‌عنوان بازار رقیب طلا و همچنین به اجرا گذاشتن بسته‌های حمایتی و انبساطی بی‌سابقه همچنان به صعود ارزش اونس کمک خواهند کرد. از سوی دیگر به دلیل اعمال اقدامات انبساطی در اقتصاد و تزریق نقدینگی در آینده میان‌مدت، نرخ تورم افزایش پیدا خواهد کرد و از این رو طلا که یکی از پوشش‌دهنده‌های سنتی ریسک تورم است، با افزایش تقاضا مواجه خواهد شد. از سوی دیگر کارشناسان، عوامل تهدیدکننده قیمت اونس را نیز کشف واکسن کرونا و افزایش سرعت در ریکاوری اقتصادی عنوان کردند که در صورت وقوع می‌تواند موجب ریزش قیمت اونس شود.

اصلاح قیمتی نه تغییر استراتژی

تحلیل‌گران بر این باورند که موج فروش طلا در هفته گذشته و افت شدید قیمتی این فلز ارزشمند، تاثیری بر چشم‌انداز صعودی قیمت آن نداشته است. دو عامل تاثیرگذار دلار کم‌ارزش در کنار نرخ‌های بهره پایین، همچنان در افقی بلند مدت طلا را در روندی صعودی نگه خواهند داشت. در حقیقت میزان فروش هفته گذشته اگرچه عمیق‌ترین فروش طلا از ماه آوریل سال ۲۰۱۳ است، اما عواملی که در ماه‌های گذشته باعث صعود طلا شدند، همچنان با قوت در بازارها حضور دارند. تحلیل‌گران بر این موضوع تاکید دارند که شواهد موجود نشان‌دهنده این است که افت قیمتی طلا در هفته گذشته در حقیقت نوعی اصلاح قیمتی است تا تغییر استراتژی بلندمدت معامله‌گران طلا.

ریسک‌های اونس

اما در این بین عوامل تهدید کننده قیمت طلا در ادامه سال جاری کدام عوامل هستند؟ یکی از بزرگ‌ترین ریسک‌های تهدیدکننده قیمت طلا در ادامه سال جاری کشف واکسن کرونا است. در صورت کشف این واکسن بسیاری از عوامل افزایش‌دهنده قیمت طلا از جمله بسته‌های حمایتی و اقدامات انبساطی بانک‌های مرکزی تا حد زیادی کمرنگ‌تر خواهد شد که این موضوع به ضرر طلا تمام می‌شود. از دیگر عواملی که می‌توانند سبب کاهش قابل ملاحظه قیمت اونس در ادامه سال‌جاری شوند، ریکاوری سریع اقتصاد جهانی و کاهش تقاضای فیزیکی برای طلا است.

پوشش ریسک تورم

سوکی کوپر کارشناس فلزات گران‌بها در Standard Chartered در مورد چشم‌انداز بلندمدت قیمت اونس عنوان کرد با وجود موج فروش‌های اخیر و کاهش قیمت طلا، ما همچنان بر این باوریم که روند بلندمدت اونس بدون تغییر باقی مانده است. تضعیف دلار آمریکا و حجم بی‌سابقه بسته‌های انبساطی بانک‌های مرکزی در کنار پایین‌ماندن نرخ‌های بهره در بلندمدت و احتمال ورود نرخ‌های بهره به محدوده منفی همچنان به حمایت خود از قیمت طلا ادامه خواهند داد. در همین راستا کاهش‌های مقطعی قیمت مانند آنچه که در هفته گذشته رخ داد بیشتر فرصت خرید برای معامله‌گران به حساب می‌آید و پشتوانه‌های کلان اقتصادی همچنان به سود طلا عمل خواهند کرد. یکی دیگر از کاربردهای متفاوت طلا نسبت به دیگر پناه‌گاه‌های امن دارایی خاصیت این فلز زرد درباره پوشش ریسک تورم است. یکی دیگر از نگرانی‌های سرمایه‌گذاران افزایش نرخ تورم ناشی از اقدامات بی‌سابقه انبساطی بانک‌های مرکزی است که از همین رو  طلا به‌عنوان پوشش‌دهنده ریسک تورم احتمالی جایگاهی ویژه در ماه‌های پیش‌رو خواهد داشت.

پربیننده ترین قیمت دلار ۲۸مرداد ماه ۱۳۹۹ قیمت دلار پیش‌بینی قیمت طلا تا پایان مرداد/ سکه ۶۵۰هزار تومان گران شد قیمت دلار امروز هم گران شد (۱۳۹۹/۵/۲۸) شاخص دلار عقب نشست

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نقدینگی قیمت طلا نرخ تورم طلای جهانی فروش طلا فلز زرد قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت هفته گذشته دلار آمریکا قیمت اونس ارزش اونس ریسک تورم قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۴۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟

به گزارش خبرآنلاین ، قیمت طلا و سکه در هفته دوم اردیبهشت با بازدهی منفی بسته شد.

تجارت نیوز در خبری نوشت:این در حالی بود که هفته گذشته با وجود کاهش قیمت دلار و اونس جهانی طلا،‌ بازار فلز زرد تحت تاثیر ایجاد تنش در خصوص اجرای سامانه جامع تجارت و اعتراض طلافروشان قرار گرفته و برخلاف روند فاکتورهای اساسی در برخی روزها افزایشی بود.

بازار طلا به اخبار سیاسی گره خورد!

اخبار مساعدی که طی هفته گذشته در پی سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان روانه بازارهای مالی شد، جو مثبتی را در میان معامله‌گران به وجود آورد. در همین راستا برخی فعالان اقتصادی این سفر را زمینه‌ساز کاهش فشارهای اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتوی تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

علاوه بر آن، به نظر می‌رسد موضوع سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در تاریخ ۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت، معامله‌گران را در لاک احتیاطی خواهد برد تا برآیند نتیجه این مذاکرات را در بازارهای مالی بسنجند. بنابراین ریزش یا افزایش قیمت در بازارهای مالی در روزهای آینده به اخبار سیاسی بستگی دارد. باید توجه داشت که عرصه سیاسی در ایران عرصه غافلگیری‌ در دقیقه ۹۰ است و برای همین‌ نمی‌توان قدم سیاسی و اقتصادی بعدی را پیش‌بینی کرد.

گفتنی است در لحظه نگارش این گزارش طلای جهانی با رقم ۲۳۰۱ دلاری در حال معامله است. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۶ دلار و ۵۵ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ نیز روی رقم ۵۲ هزار و ۶۳۰ تومانی ایستاده است.

مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد

قیمت سکه امامی روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت روی رقم ۴۱ میلیون و ۸۰۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه‌ بهار روی قیمت ۳۸ میلیون و ۲۳۰ هزار تومانی ایستاد. گفتنی است قیمت نیم‌سکه و ربع سکه به ترتیب با قیمت ۲۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه گرمی روز پنجشنبه روی رقم ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی ایستاد.

قیمت طلا در آخرین روز معاملاتی هفته افزایش محدودی داشت. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با افزایش ۱۲۰ هزار تومانی در کانال ۱۴ میلیون تومانی بسته شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۸ هزار تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۴۸ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۰۲ هزار تومان معامله شد.

حباب سکه روز پنجشنبه بیشتر از رشد قیمت افزایش دارد. حباب سکه امامی ۳۰۰ هزارتومان، سکه بهار ۲۷۸ هزار تومان،‌ نیم‌سکه ۲۵۴ هزار تومان، ربع‌سکه ۲۲۷ هزار تومان و سکه گرمی ۲۱۴ هزار تومان افزایش دارد.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902799

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • طلای جهانی پس رفت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ |برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴ |برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳