Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@00:30:05 GMT

علامت بازارها به قیمت دلا‌ر

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۴۸۸۸۸

علامت بازارها به قیمت دلا‌ر

پول‌نیوز - جهش قیمت سکه، مسکن و خودرو توجه معامله‌گران را به‌سوی بازار ارز بازگرداند. روز گذشته، سکه به آستانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد، قیمت سکه در این سطح با دلار بالای ۷ هزار و ۳۵۰ تومان مطابقت دارد. در این شرایط، ارزانی دلار نسبت به سکه تقاضا را به بازار ارز هدایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این، جهش قیمت مسکن موجب شده است برخی از متقاضیان آن بازار به‌دلیل ناتوانی در خرید واحد مورد تمایل، سرمایه خود را به بازار ارز منتقل کنند.

نوسانات بازارهای موازی، فضای روانی را ایجاد کرد که قیمت‌ها در بازار ارز نیز مسیر افزایشی را طی کند. به گفته فعالان، اولین موضوعی که انتظارات معامله‌گران ارزی را افزایشی کرد، رشد قیمت سکه و شکست چند سطح مقاومتی در بازار بود. سکه تمام بهار آزادی از ابتدای هفته با سرعت زیادی در مسیر افزایشی قرار گرفت و پس از اصلاح قیمتی روز دوشنبه، روز گذشته یک بار دیگر پا به جاده افزایشی گذاشت. سکه در چهارمین روز هفته یکی از مهم‌ترین مرزهای مقاومتی یعنی نقطه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را شکست و به قیمت ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان رسید.

این قیمت ۹۰ هزار تومان بالاتر از روز دوشنبه بود و موجب شده بود که سکه به سقف تاریخی جدیدی برسد. با این حال، پس از لمس این نقطه معامله‌گران بار دیگر فروشنده شدند و با افزایش عرضه قیمت به زیر سطح ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بازگشت. آخرین قیمت سکه حدود ساعت ۴ بعدازظهر، ۲ میلیون و ۴۹۷ هزار تومان بود که ۵۷ هزار تومان بالاتر از سومین روز هفته بود.در حالی که سکه افزایش خود را ادامه داد، ولی نتوانست بالای مرز مقاومتی خود را تثبیت کند و این موضوع می‌تواند انتظارات بازیگران این بازار را تا حدی تحت‌تاثیر قرار دهد.
به گفته فعالان، در کنار رشد قیمت‌ها در بازار سکه و طلا، افزایش قیمت در بازارهای خودرو و مسکن در تغییر انتظارات معامله‌گران و برخی مردم عادی اثر گذار بوده است. به گفته یکی از بازیگران با تجربه بازار، با قیمت فعلی سکه، ارزش دلار می‌تواند بالای ۷ هزار و ۳۵۰ تومان قرار بگیرد. در این میان، از نظر برخی تحلیلگران، افرادی که به‌دلیل جهش اخیر قیمت مسکن، قادر به خرید در آن بازار نیستند، بعضا تصمیم گرفته‌اند به بازارهایی نظیر بازار ارز برای حفظ ارزش دارایی خود مراجعه کنند.

نقش ممنوعیت در رشد دلار
نکته قابل توجه آن است که به‌دلیل ممنوعیت معاملات ارز در بازار آزاد، فروشندگان هزینه ریسک معامله را در شرایط امنیتی از خریدار اخذ می‌کنند. از سوی دیگر، از آنجا که نوسانات قیمتی در بازار ارز بالا رفته است، واسطه‌ها سعی می‌کنند قیمت فروش به خریداران عادی را بالاتر اعلام کنند. واسطه‌ها از این جهت قیمت‌های بالاتری را اعلام می‌کنند که خود بتوانند به سرعت با قیمت پایین‌تر ارز خود را جایگزین کنند. در واقع زمانی که قیمت دلار در میان معامله‌گران ۷ هزار تومان است، این عده قیمت دلار را به مردم عادی در کمترین حالت ۷ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام می‌کنند. آنها در این میان، سود ۱۰۰ تومانی به ازای هر ارز را برداشت می‌کنند و بلافاصله ارز فروخته شده خود را جایگزین می‌کنند.

نشانه‌های زیادی مبنی بر بالا بودن ارزش دلار در بازار داخلی وجود دارد. اولین نشانه مربوط به قیمت بازارهای همسایه بوده است. روز گذشته در حالی که قیمت دلار در بازار تهران به بالای مرز ۷ هزار تومانی رفت، ارزش این ارز در تمام شهرهای مرزی زیر ۶ هزار و ۹۰۰ تومان بود. با محاسبه قیمت حواله درهم نیز ارزش دلار در بازار داخلی بالای ۶ هزار و ۹۰۰ تومان نبود. در این میان، دلار تنها در مقایسه با سکه باید قیمت بالاتری داشته باشد.
البته این نکته را نیز باید در نظر داشت که سکه خود با در نظر گرفتن مالیات ارزش افزوده بالای ۲۰۰ هزار تومان حباب دارد. بدون در نظر گرفتن مالیات ارزش افزوده، حباب سکه حدود ۴۰۰ هزار تومان بود.در واقع ارز و سکه هم‌اکنون هر دو دارای حباب هستند؛ در شرایط عادی وقتی این دو دارایی دارای حباب هستند، انتظار معامله‌گران بر احتمال بیشتر اصلاح قیمت هاست؛ با این حال، در شرایطی که انتظارات تا حدی تغییر کرده است، ممکن است قیمت‌ها در هر دو بازار رشد بیشتر و در نتیجه حباب افزون‌تری را ثبت کنند. البته بیشتر معامله‌گران بازار عنوان می‌کنند، بازار در شرایط فعلی بیشتر به اخبار توجه می‌کند و در صورتی که خبر مثبتی منتشر شود، ممکن است با سرعت زیادی افت قیمت را تجربه کند.

نظر اتحادیه در مورد افزایش سکه
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه سکه در حال‌حاضر حدود ۴۰۰ هزار تومان حباب دارد، اظهار کرد: قیمت سکه به‌شدت هیجانی و غیر‌معقول بالا رفته که علت اصلی آن نوسانات ارزی و افزایش تقاضا است. به گزارش سایت طلا، ابراهیم محمدولی با اشاره به جو روانی موجود در ایران مبنی بر بازگشت تحریم‌ها، خاطرنشان کرد: این جو تمام بازارها از جمله طلا و سکه را تحت‌تاثیر قرار داده اما لازم است نظارت جدی بر این بازار صورت گیرد.
محمدولی با اشاره به کاهش قیمت اونس جهانی طی هفته جاری بیان کرد: این کاهش قیمت، طلا را در محدوده مشخصی نگه داشته اما نتوانست مانع از افزایش نرخ سکه شود.رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه افزایش قیمت طلا به نسبت سکه طبیعی بوده است، افزود: طلا نیز به میزان کمی حباب دارد اما در مقایسه با افزایش قیمت سکه روند معقولانه‌تری داشته است.او درباره چشم‌انداز این بازار در روزهای آینده اظهار کرد: اگر بانک مرکزی سکه‌های پیش فروش شده را به مردم تحویل دهد تا حدودی می‌تواند جلوی این افزایش قیمت را گرفته و به تنظیم بازار کمک کند.
در کنار سکه تمام، روز گذشته قیمت سکه‌های کوچک و طلای ۱۸ عیار نیز افزایشی شد. در چهارمین روز هفته، نیم سکه ۲۱ هزار تومان افزایش یافت و به قیمت یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان رسید. ربع سکه نیز با ۱۰ هزار تومان رشد قیمت ۷۰۵ هزار تومانی را تجربه کرد. در این میان، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز از قافله عقب نماند و با ۴ هزار تومان رشد به بهای ۲۰۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. روز گذشته در بازار آتی سکه نیز قیمت معاملات آتی در مقطعی به بالای ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رفت. روز گذشته همچنین اعلام شد از امروز ۲۳ خرداد، وجه تضمین اولیه قراردادهای آتی به شش میلیون و ۸۵۰ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند. آخرین مبلغ برای وجه تضمین اولیه قراردادهای آتی، شش میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود.

رئیس‌کل بانک مرکزی نیز روز گذشته افزایش بهای سکه را بیشتر به عوامل روانی نسبت داد و عنوان کرد مشکلی در سمت عرضه وجود ندارد. وی عنوان کرد که در طرح پیش‌فروش ۷ میلیون سکه فروخته شده است.همچنین رئیس شورای‌عالی کانون صرافان، با اشاره به گرایش سرمایه‌های مردم برای تبدیل به ارز و سکه اظهار کرد: به دلیل تصمیمات جدید دولت برای ارز، سرمایه‌های مردم به سمت خرید سکه سوق پیدا کرده که همین افزایش تقاضا نسبت به عرضه، سبب ایجاد حباب در قیمت سکه شده است. سعید مجتهدی، بانک مرکزی را متولی ایجاد آرامش در بازار دانست و ادامه داد: بانک مرکزی همواره برای کنترل بازار تلاش کرده است و در حال حاضر نیز باید برنامه‌هایی در راستای واقعی کردن قیمت سکه در بازار انجام دهد.
مجتهدی با بیان اینکه صرافان دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی اجازه عرضه سکه را دارند، افزود: مردم باید برای متضرر نشدن و دریافت سکه تقلبی به‌جای سکه طلا فقط از صرافی‌های مجاز خرید و از صرافی فاکتور رسمی دریافت کنند.وی مقصد پول‌های سرگردان در بازار را خرید سکه دانست و گفت: امیدواریم بانک مرکزی با تمهیدات خود بازار را آرام کند.


منبع:دنیای اقتصاد

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قیمت دلار پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازارها تعطیل شد؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳